Rivierpark Maasvallei Sittard-Geleen

Rivierpark Maasvallei Sittard-Geleen

Heen over de brede slingers van de oever van de Maas in België, terug door de schilderachtige maasdorpen in Limburg – je maakt het mee op deze fietsroute. Je parkeert en start op de kruising Dijk-Oude Veerstraat in Grevenbicht en gaat de grensrivier over via de leuke pontjes. Controleer van tevoren de vaartijden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Op de terugweg zie je de pracht van de waterrijke Limburgse natuur tussen de Maas en het Julianakanaal. Dit gebied is rijk aan oude stroomgeulen, dijken en uiterwaarden en kent zijn eigen unieke flora en fauna. Ook ontdek je het historische centrum van Elsloo, brouwerij De Fontein en het elegante kasteel Obbicht. Als je van je koffie wil genieten met een weids uitzicht over de Maas, dan is het riante Terras Maasoever in Berg aan de Maas een echte aanrader. 

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg

De fietsknooppuntenkaart laat je Zuid-Limburg ontdekken als fietsparadijs. Langs de Maas, over de heuvels en door uitgestrekte bossen: met de fietsknooppuntenkaart krijg je snel overzicht over het gebied en plan je makkelijk een mooie fietstocht.

Start- en eindpunt


Dijk 1, 6127 AG Grevenbicht, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


37,0 km

Knooppuntenlijst


19 - 46 - 49 - 50 - 56 - 57 - 51 - 43 - 45 - 80 - 27 - 19

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt