Parkstad Limburgroute Landgraaf

Parkstad Limburgroute Landgraaf

Welkom in het prachtige Zuid-Limburg en het bijzonder de regio Parkstad Limburg. Het Zuid-Limburgse landschap maakt deze fietsroute een ware beleving. Fietsen door Parkstad-Limburg herinnert aan vervlogen tijden van mijnbouw. 

Ga op zoek naar sporen van het zwarte goud in het natuurlijke verloop van stedelijk naar landelijk. Gedurende de route kom je langs verschillende indrukwekkende attracties. Denk aan Mondo Verde en SnowWorld. 

Het knooppuntensysteem zorgt ervoor dat je eenvoudig de weg vindt. Je zult versteld van de prachtige natuur, de mooie vergezichten en natuurlijk de vele terrasjes om even te pauzeren. Parkeren en starten kan bij SnowWorld in Landgraaf (Witte Wereld 1). 

Hier kun je achteraf ook terecht voor een heerlijk kopje koffie. 

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg

De fietsknooppuntenkaart laat je Zuid-Limburg ontdekken als fietsparadijs. Langs de Maas, over de heuvels en door uitgestrekte bossen: met de fietsknooppuntenkaart krijg je snel overzicht over het gebied en plan je makkelijk een mooie fietstocht.

Start- en eindpunt


Mensheggerweg, 6372PZ, Limburg

Soort route


Fietsroute

Afstand


40,6 km

Knooppuntenlijst


47 - 78 - 77 - 48 - 50 - 51 - 89 - 97 - 1 - 3 - 44 - 11 - 45 - 47

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt