Detail

Oud Valkenburg & Geul Va6 Valkenburg aan de Geul

In het zuiden van Valkenburg barst het van de spectaculaire attracties voor de hele familie. Op de Wilhelminaberg vind je het spectaculaire Agogo met zijn onwaarschijnlijk grote keuzeaanbod voor onvergetelijke groepsactiviteiten en zijn restaurant op de bergtop met uitzicht over het prachtige mergelstadje. Volg je deze wandelroute verder naar Oud Valkenburg, dan vind je de architectonische pracht van kasteel Schaloen, watermolen Schaloen en de H. Johannes de Doperkerk. Ook natuurliefhebbers komen aan de beurt op het prachtige pad langs de vriendelijk kabbelende Geul, waar de oeverplanten bloeien en de libellen over het water dansen. 

Je auto parkeer je gemakkelijk in Valkenburg. Deze route vol leuke, gevarieerde activiteiten en bezienswaardigheden volg je via de gele paaltjes.

Start- en eindpunt


Parkeerplaats Geulpark, Oud Valkenburgerweg

Soort route


Wandelroute

Afstand


4,6 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt