Ontginningsroute Breust-Bruisterbosch Eijsden-Margraten

Ontginningsroute Breust-Bruisterbosch Eijsden-Margraten

Met zijn prachtige ligging en vruchtbare grond is Zuid-Limburg al sinds mensenheugenis een aantrekkelijk locatie om neer te strijken, in het bijzonder het Maasdal en het plateau. De nederzettingen van de middeleeuwse Maasdalbewoners leidden tot nieuwe, historische verbindingen, waarvan de sporen nu nog te zien zijn. De Ontginningsroute is daarmee een feest voor geschiedenisliefhebbers, die op deze wandelroute de historische dorpenbouw herkennen, de kastelen Oost Maarland, Eijsden en Rijckholt aantreffen en zich laten verrassen door de prehistorische vuursteenmijnen. Bij brasserie La Meuse kun je terecht voor een kopje koffie met een heerlijk stuk Limburgse vlaai en je auto parkeer je eenvoudig in Eijsden. Deze wandelroute is niet bewegwijzerd, maar je kunt wel eenvoudig de speciale pdf downloaden.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Combideal: 4 wandelkaarten

Deze combideal met vier wandelkaarten van Zuid-Limburg biedt in totaal meer dan 300 wandelroutes. Hiermee ontdek je de leukste paaltjesroutes in het Heuvelland, Parkstad en de Grensmaasvallei. Bestel nu 4 kaarten voor de prijs van 3!

Start- en eindpunt


Kasteellaan 1, 6245 SB Eijsden, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


24,2 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt