Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd?

Ga veilig op pad.

Rondje Stein

Fiets langs de oevers van de Maas en ontdek Rivierpark Maasvallei met het Rondje Stein. Bij de ruime kronkels van de kolkende Maas en het kaarsrechte Julianakanaal vind je historische plaatsjes waar men al eeuwen met het water geleefd wordt. Je fietsroute begint bij de sprookjesachtige omgeving van kasteelruine Stein. Naast het feit dat je hier goed kunt parkeren, vind je er ook uitstekende horeca en start je je dag met een goede kop koffie.

Vanuit daar rijd je langs de brede grindoevers van de Maas met uitzicht op België en langs de gezellige pauzeplaats Terras Maasoever in Berg aan de Maas. Deze fietsroute door dit prachtige, waterrijke gebied is te volgen via de knooppunten:
41-43-45-78-77-16-17-45-80-27-82-81-41.

Start- en eindpunt


Brouwerij de Fontein, Ondergenhousweg 15 te Stein

Soort route


Fietsroute

Afstand


31,6 km

Knooppuntenlijst


41 > 43 > 45 > 78 > 77 > 16 > 17 > 45 > 80 > 27 > 82 > 81 > 41

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt