Ommetje veelzijdig Maasdal

Ommetje veelzijdig Maasdal

Tussen de Maas en het Julianakanaal ligt het heerlijk rustige natuurgebied Rivierpark Maasvallei. In een grote slinger van de Maas zie je tijdens dit Ommetje Maasdal de vochtige graslanden, waar de konikspaarden en de galloways vredig staan te grazen. Vanaf de oever van de snelstromende Maas heb je uitzicht op de Belgische stad Maaseik. Ook ontdek je het pittoresk dorpje Visserweert. Deze wandelroute ligt op het knopenloopsysteem en is te volgen via de borden naar de volgende knooppunten: 60-79-25-77-78-57-59-60. Je route begint vlak bij Hotel-Restaurant de Roosterhoeve, waar je ook heerlijk kunt lunchen op een schitterende locatie. Tevens ligt kasteel Eijckholt op korte afstand.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Combideal: 4 wandelkaarten

Deze combideal met vier wandelkaarten van Zuid-Limburg biedt in totaal meer dan 300 wandelroutes. Hiermee ontdek je de leukste paaltjesroutes in het Heuvelland, Parkstad en de Grensmaasvallei. Bestel nu 4 kaarten voor de prijs van 3!
+9

Start- en eindpunt


Hoekstraat 29, 6116 AW Roosteren

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,7 km

Knooppuntenlijst


60 - 79 - 25 - 26 - 77 - 78 - 57 - 59 - 60

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad met Jenneke

Jenneke wandelt langs het water en door de uiterwaarden in het Maasdal (onderdeel van Rivierpark Maasvallei). Hier komt ze verschillende wilde dieren tegen en is ze in een oogwenk in België. Trek je wandelschoenen aan en ga samen met Jenneke op pad!
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt