Ommetje Maasdal Roosteren ES04

Ommetje Maasdal Roosteren ES04

Tussen de Maas en het Julianakanaal ligt het heerlijk rustige natuurgebied Rivierpark Maasvallei. In een grote slinger van de Maas zie je tijdens dit Ommetje Maasdal de vochtige graslanden, waar de konikspaarden en de galloways vredig staan te grazen. Vanaf de oever van de snelstromende Maas heb je uitzicht op de Belgische stad Maaseik. Ook ontdek je het pittoresk dorpje Visserweert. Deze wandelroute ligt op het knopenloopsysteem en is te volgen via de borden naar de volgende knooppunten: 60-79-25-77-78-57-59-60. Je route begint vlak bij Hotel-Restaurant de Roosterhoeve, waar je ook heerlijk kunt lunchen op een schitterende locatie. Tevens ligt kasteel Eijckholt op korte afstand.
+5
Ommetje Maasdal Roosteren ES04 - Foto 0
Ommetje Maasdal Roosteren ES04 - Foto 1
Ommetje Maasdal Roosteren ES04 - Foto 2
Ommetje Maasdal Roosteren ES04 - Foto 3

Start- en eindpunt


Hoekstraat 29, 6116 AW Roosteren

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,6 km

Knooppuntenlijst


60 > 79 > 25 > 77 > 78 > 59 > 60

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

Op pad met Jenneke Maasdal

Jenneke wandelt langs het water en door de uiterwaarde in het Maasdal (onderdeel van Rivierpark Maasvallei). Hier komt ze verschillende wilde dieren tegen en is ze in een oogwenk in België. Trek je wandelschoenen aan en ga samen met Jenneke op pad!
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt