Ommetje Dieteren ES09

Ommetje Dieteren ES09

 

Via het Ommetje rondom Dieteren beleef je de verrassende natuur ten noorden van Dieteren. Vanaf de Doort wandel je via het handige knopen lopen-systeem richting het zuiden. De Doort is wellicht het meest belangrijke natuurgebied van Echt-Susteren. Het geniet landelijke bekendheid door haar grote boomkikkerpopulatie. Dit loofbos met een aantal grotere plassen ligt in een voormalige Maasgeul en heeft dus een zeer rijk ontwikkelde flora en fauna.

Indien je opmerkingen hebt over de route dan kun je deze melden via routepunt@visitzuidlimburg.nl.

Een complete wandelkaart met vele tientallen andere wandelroutes in deze regio is eenvoudig te bestellen via www.visitzuidlimburg.nl/webshop

Start- en eindpunt


Doorderweg, 6114 KW Echt

Soort route


Wandelroute

Afstand


4,8 km

Knooppuntenlijst


21 > 25 > 27 > 7 > 4 > 3 > 25 > 21

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt