Omlooppad Nuth

Omlooppad Nuth

In de omgeving van Nuth, Schinnen en Spaubeek is er van alles te beleven voor zowel natuurliefhebbers als cultuurfanaten. Het Omlooppad volgt de Geleenbeek met zijn bijzondere oeverflora, maar toont je ook de Alfabrouwerij en de beroemde stroopfabriek van Canisius. Je komt door het dichtbegroeide Stammenderbos, maar ook langs de reuzenmijnlamp en de mijnspoorpalen die nog doen denken aan het rijke mijnbouwverleden van Limburg. Een heerlijk ijsje onderweg krijg je bij de IJspoort in het schilderachtige bergdorpje Sweikhuizen. Deze route is niet bewegwijzerd, maar eenvoudig te volgen wanneer je de separate wegbeschrijving downloadt. Parkeren kan bij het startpunt bij de Grijzegrubben in Nuth.

Start- en eindpunt


Grijzegrubben 61, 6361 GL Nuth, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


14,5 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt