Oerboerroute – lus 2 groenroute

Oerboerroute – lus 2 groenroute

Met deze route fiets je door het gebied waar archeologen al een eeuw geleden allerlei vondsten uit de tijd van de oerboeren deden, maar waar ook nog steeds nieuwe ontdekkingen worden gedaan.

Zo vertellen archeologische vondsten dat de oerboeren meestal hoog en droog boven op de plateaus woonden. Maar hier in dit gebied bleek dat niet altijd het geval… 

Tegenwoordig ziet deze regio er totaal anders uit dan in de tijd van de oerboeren. Toen meanderde de Maas nog overal vrij door het landschap. En de grens was er natuurlijk nog helemaal niet. Net als Nederland en België…

Deze fietslus houdt zich dan ook niet aan de landsgrenzen, want je fietst zowel door Nederland als België. Het veerpontje tussen Geulle (NL) en Uikhoven (BE) zet je gratis over de Maas. 

Onderweg fiets je door groen gebied en veelal langs het water van het Albertkanaal of de Maas in het RivierPark Maasvallei. Ook bezoek je tijdens deze route het historisch centrum van Maastricht.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Fietsroute - De oerboer route

Met de twee lussen van 'De oerboer route' ontdek je in 37,5 of 49 km bekende en onbekende plekken die een link hebben met de Zuid-Limburgse oerboeren: de allereerste landbouwers van Nederland.

Start- en eindpunt


Bandkeramiek Centrum mOERveld, Hazenstraat 1 in Moorveld

Soort route


Fietsroute

Afstand


49,0 km

Knooppuntenlijst


77 - 16 - 17 - 52 - 53 - 559 - 10 - 11 - 557 - 401 - 12 - 3 - 1 - 2 - 79 - 8 - 49 - 13 - 50 - 47 - 46 - 14 - 15 - 16 - 77

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt