Oerboer route – lus 1 museumroute

Oerboer route – lus 1 museumroute

Met deze route fiets je door het gebied waar archeologen in de afgelopen eeuw heel veel vondsten hebben gedaan uit de tijd van de oerboeren. 

In de tijd van de Bandkeramiek hebben hier eeuwenlang tientallen kleine nederzettingen gestaan. Dit is lus 1 van De oerboer route. Tijdens deze fietsroute krijg je antwoord op vragen over de leefwijze en wereld van de oerboeren. 

Wat aten ze? Hoe zagen ze eruit? Hoe begroeven ze hun doden? De route gaat merendeels door stedelijk maar ook door groengebied. Je fietst langs verschillende bijzondere musea waar je de vondsten uit de tijd van de Bandkeramiek met eigen ogen kunt zien.

De opgravingen van de nederzettingen zijn onderweg niet zichtbaar. De illustraties in de brochure geven je echter een goed beeld van hoe deze plekken er ooit uit hebben gezien.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Fietsroute - De oerboer route

Met de twee lussen van 'De oerboer route' ontdek je in 37,5 of 49 km bekende en onbekende plekken die een link hebben met de Zuid-Limburgse oerboeren: de allereerste landbouwers van Nederland.

Start- en eindpunt


Bandkeramiek Centrum mOERveld, Hazenstraat 1 in Moorveld

Soort route


Fietsroute

Afstand


37,8 km

Knooppuntenlijst


77 - 78 - 113 - 114 - 38 - 40 - 99 - 111 - 112 - 29 - 82 - 27 - 80 - 81 - 41 - 43 - 45 - 78 - 77

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt