Detail

Nijswiller Wi9 Gulpen-Wittem

Tussen de glooiende heuvels door stroomt de meanderende Selzerbeek door een lieflijke vallei. Aan deze beek en in deze vallei liggen de pittoreske dorpjes Wahlwiller en Nijswiller. Op de wandelroute Nijswiller Wi9 zie je ze allebei, en wandel je bovendien de heuvel op naar het even mooie plaatsje Baneheide. Op de terugweg naar Nijswiller heb je een schitterend uitzicht over het hele dal. Bovendien kom je op deze route kasteel Nijswiller en de Wittemer Wijngaard Wahlwiller tegen. Parkeren kan eenvoudig in beide dorpjes en in allebei vind je cafeetjes en terrasjes om van je koffie te genieten. Deze wandelroute volg je via de zwarte paaltjes.

Tip! Onderweg kom je langs de Cunibertuskerk in Wahlwiller. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de kerk te scannen. 

Start- en eindpunt


Oude Bocholtzerweg , 6286 Wittem, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,2 km

Moeilijkheidsgraad


Heel moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt