Detail

Miljoenenlijn-route Si6 Simpelveld

Treinliefhebbers opgelet! De traditionele Zuid-Limburgse spoorlijn De Miljoenenlijn, die vanuit Kerkrade naar Valkenburg loopt, is al bijna honderd jaar oud en nog steeds een paar keer paar maand in gebruik door de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij, die nog echte authentieke stoomtreinen over dit spoor laat rijden. 

In het dorp Simpelveld dool je rond in de sferen van die periode in het vrij toegankelijke erfgoedpark, waar deze wandelroute via de groene paaltjes vlak langs komt. 

Parkeren is eenvoudig in Simpelveld en kan bijvoorbeeld bij het Natuurtransferium. Voor een heerlijk kopje koffie kun je goed terecht in het gezellige centrum.

Start- en eindpunt


Kruinweg 5, 6369 TZ Simpelveld

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,8 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt