Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Miljoenenlijn-route Si6 Simpelveld

Miljoenenlijn-route Si6 Simpelveld

Treinliefhebbers opgelet! De traditionele Zuid-Limburgse spoorlijn De Miljoenenlijn, die vanuit Kerkrade naar Valkenburg loopt, is al bijna honderd jaar oud en nog steeds een paar keer paar maand in gebruik door de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij, die nog echte authentieke stoomtreinen over dit spoor laat rijden. In het dorp Simpelveld dool je rond in de sferen van die periode in het vrij toegankelijke erfgoedpark, waar deze wandelroute via de groene paaltjes vlak langs komt. Parkeren is eenvoudig in Simpelveld en kan bijvoorbeeld bij het Natuurtransferium. Voor een heerlijk kopje koffie kun je goed terecht in het gezellige centrum.

Start- en eindpunt


Gaasstraat 4B, 6369 VA Simpelveld, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,8 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt