Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Mergelland hoen route Eijsden-Margraten

Mergelland hoen route Eijsden-Margraten

Of je nu liever op je racefiets over de holle wegen scheurt of je door je E-bike ontspannen de Zuid-Limburgse heuvels op laat rijden; de Mergelland Hoen Route heeft alle fietsers veel moois te bieden. Je begint deze fietsroute in het knusse Noorbeek, waar je ook prima kunt parkeren bij eetcafé D’r Pley. Vlak over de Belgische grens rijd je over de welvende heuvels, getooid met weids grasland en stroken weelderig bos. Via het spookachtige klooster Hoogcruts en de typisch Limburgse dorpjes Terlinden, Banholt en Sint Geertruid bereik je het sierlijke kasteel in Mheer en kom je weer terug in Noorbeek. Onderweg heb je een grote keuze uit terrasjes en cafeetjes om even uit te rusten. Vooral de vlaai en de wafels met verse aardbeien van De Zeute Aardbei in Noorbeek zijn aanraders. Je volgt deze route via de fietsknooppunten 430-429-424-425-426-427-428-84-83-82-71-72-80-81-430.

Start- en eindpunt


Pley 7, 6255 AG Noorbeek, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


34,3 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt