Meerssen M4 Meerssen

Meerssen M4 Meerssen

Meerssen is een onwaarschijnlijk mooi dorp met een adembenemende basiliek, een lieflijk Proosdijpark en een paradijs voor natuurliefhebbers ten zuiden van dit plaatsje. De wandelroute M4 neemt je mee naar de mergelrijke Curfsgroeve, met de sublieme ruïne van de kalkoven die opnieuw één wordt met het landschap. Wandel je verder, dan kom je bij de schaduwrijke hellingbossen, waar de hoge bomen groeien en de blauw glanzende weidebeekjuffers over de stroompjes dansen. Wandel je verder naar de grasweiden, dan zie je misschien wel een kudde gallowayrunderen vredig grazen. Deze prachtige natuurwandeling volg je via de groene paaltjes. Parkeren kan bij het monumentale spoorwegstation Meerssen en voor een heerlijke eet- en drinkpauze midden in de natuur moet je bij uitspanning De Nachtegaal zijn.

Start- en eindpunt


Markt 19, 6231 LR Meerssen, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,1 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

Op pad met Jenneke

Jenneke wandelt route M4 in Meerssen. Ze neemt je mee naar de adembenemende basiliek, de schaduwrijke hellingbossen en de grasweiden met gallowayrunderen. Kijk je mee?
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt