Detail

Maastricht Ma2 Fort Sint-Pieter

Het buitengebied van Maastricht is een genot voor wie van groen houdt. De wandelroute met de toepasselijke groene paaltjes brengen je door het gebied van Natuurmonumenten, met als beroemde eyecatcher de Sint-Pietersberg. Deze heuvel is begroeid met een prachtig hellingbos en met grasland vol bloemen en vlinders. Bovenop prijkt trots het fort Sint-Pieter. Ook zie je de mergelgroeve van de ENCI, die de Limburgers niet alleen het veelzijdige mergel, maar ook prachtige uitzichten oplevert. 

Je begint deze route bij chalet Bergrust, waar je op loopafstand kunt parkeren en een lekker kopje koffie kunt drinken bij een schitterend panorama over dit unieke gebied.

Start- en eindpunt


Chalet Bergrust, Luikerweg 71 in Maastricht

Soort route


Wandelroute

Afstand


4,9 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt