Detail

Maastricht - ma 1 - Fort Sint Pieter 1

De grootse stad Maastricht is altijd een prettige plek om te wandelen, maar ook het minder bekende buitengebied levert je een fijne buitenbeleving op. 

Op deze wandelroute ontdek je de Sint-Pietersberg: Fort Sint-Pieter, de dichte groene bossen die je even helemaal afzonderen van de stad, en de weidse grashellingen, waar ’s zomers de orchideeën bloeien en waar het wemelt van de vlinders. 

De route Maastricht Blauw volg je uiteraard via de blauwe paaltjes. Je begint en eindigt bij chalet Bergrust, waar je van je koffie kunt genieten bij een prachtig uitzicht.

Start- en eindpunt


Luikerweg 71, 6212 NH Maastricht

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,3 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt