Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Maastricht Blauw

Maastricht Blauw

De grootse stad Maastricht is altijd een prettige plek om te wandelen, maar ook het minder bekende buitengebied levert je een fijne buitenbeleving op. Op de wandelroute Maastricht Blauw ontdek je de Sint Pietersberg: Fort Sint-Pieter, de dichte groene bossen die je even helemaal afzonderen van de stad, en de weidse grashellingen, waar ’s zomers de orchideeën bloeien en waar het wemelt van de vlinders. De route Maastricht Blauw volg je uiteraard via de blauwe paaltjes. Je begint en eindigt bij chalet Bergrust, waar je van je koffie kunt genieten bij een prachtig uitzicht.

Start- en eindpunt


Jekerweg 122B, 6212 GE Maastricht, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,3 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt