Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Maasroute

Maasroute

Precies op de grens van Zuid-Limburg en België kolkt en bruist de Maas over zijn ondiepe grindbanken. Op deze fietsroute volg je de grote rivier van Maastricht naar Maasbracht via de karakteristieke Maasdorpen en -stadjes Elsloo, Stein, Urmond, Grevenbicht, Roosteren en Stevensweert. 

De volledige weg langs de Maas is echter nog veel langer - een ware uitdaging voor geoefende fietsers vanaf het plateau van Langres door drie landen in 1.152 km. Op de Maasroute Zuid-Limburg zie je de vredige pontjes naar België gaan vanaf Geulle, Berg aan de Maas en Grevenbicht, je treft rederij Stiphout aan in Maastricht en het mysterieuze monument Woodhenge in Stein. Ook fiets je door de  
prachtige natuur van het Elsloërbos, met zijn dicht begroeide hellingen, zijn vele bronnen en zijn weelderige sleutelbloem en daslook. 

Onderweg kom je enkele kolossale kunstwerken tegen oa in Stein, Echt-Susteren en Sittard-Geleen tegen die speciaal geplaatst zijn voor dit project. Hier lees je daar meer over. De gezellige terrasjes en restaurantjes met zicht over de rivier zijn legio. Om deze spectaculaire fietsroute te rijden, volg je de speciale Maas-routebordjes. Bekijk de sfeerimpressie!
+5
Maasroute - Foto 0
Maasroute - Foto 1
Maasroute - Foto 2
Maasroute - Foto 3

Start- en eindpunt


Rue de Lanaye 101-113, 4600 Visé, Belgium

Soort route


Fietsroute

Afstand


89,9 km

Knooppuntenlijst


413 > 412 > 411 > 12 > 3 > 1 > 2 > 79 > 8 > 14 > 15 > 16 > 17 > 45 > 80 > 27 > 19 > 13 > 3 > 1 > 39 > 10 > 40 > 37 > 36 > 84 > 93 > 94 > 83

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt