Detail

Langs de oorsprong van de steenkoolwinning Kerkrade Mijnroute 1

Kerkrade is van oudsher een mijnstad in hart en nieren, en hoewel de stad na de mijnsluiting met zijn tijd is meegegaan en veel meer te bieden heeft, blijft de bevolking het mijnverleden met trots uitdragen. Tijdens het Jaar van de Mijnen (2015) was het dus niet meer dan logisch dat er een prachtige, interessante fietsroute moest komen langs de oorsprong van de steenkoolwinning. Deze route is er één in een serie van vier, die samen het grootste deel van de Westelijke en Oostelijke Mijnstreek beslaan. In de Kerkraadse editie zie je Schacht Nulland, een van de meest karakteristieke en horizonbepalende monumenten van de streek, en de prachtige, grensoverschrijdende natuurgebieden het Pferdelandpark en het Wormdal. Je parkeert je auto bij de wondermooie en eeuwenoude abdij Rolduc, waar je na afloop ook heerlijk kunt eten bij kloosterbrasserie De Kanunnik. De route is niet bewegwijzerd, maar wel te downloaden als separate wegbeschrijving.

Tip! Onderweg kom je langs Abdij Rolduc. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de abdij te scannen.  

Start- en eindpunt


Heyendallaan 54A, 6464 EP Kerkrade, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


25,7 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt