Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Langs de oorsprong van de steenkoolwinning Kerkrade Mijnroute 1

Langs de oorsprong van de steenkoolwinning Kerkrade Mijnroute 1

Kerkrade is van oudsher een mijnstad in hart en nieren, en hoewel de stad na de mijnsluiting met zijn tijd is meegegaan en veel meer te bieden heeft, blijft de bevolking het mijnverleden met trots uitdragen. Tijdens het Jaar van de Mijnen (2015) was het dus niet meer dan logisch dat er een prachtige, interessante fietsroute moest komen langs de oorsprong van de steenkoolwinning. Deze route is er één in een serie van vier, die samen het grootste deel van de Westelijke en Oostelijke Mijnstreek beslaan. In de Kerkraadse editie zie je Schacht Nulland, een van de meest karakteristieke en horizonbepalende monumenten van de streek, en de prachtige, grensoverschrijdende natuurgebieden het Pferdelandpark en het Wormdal. Je parkeert je auto bij de wondermooie en eeuwenoude abdij Rolduc, waar je na afloop ook heerlijk kunt eten bij kloosterbrasserie De Kanunnik. De route is niet bewegwijzerd, maar wel te downloaden als separate wegbeschrijving.

Start- en eindpunt


Heyendallaan 54A, 6464 EP Kerkrade, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


25,7 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt