Lange AfstandsWandeling RivierPark Maasvallei

Lange AfstandsWandeling RivierPark Maasvallei

Deze grensoverschrijdende tocht van 137 km verbindt de 11 Nederlandse en Belgische Maasgemeenten in het RivierPark Maasvallei en brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes. De wandeling werd in april 2021 verkozen als 'Beste wandelroute van de Benelux'. Klik hier voor nog meer detail informatie over de Lange Afstand wandeling door RivierPark Maasvallei zoals verschillende startlocaties.

Rivier de Maas boetseerde in Limburg door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden en een typische fauna en flora. Historische steden en markante dorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. Trek je wandelschoenen aan en ontdek het nieuwe grensoverschrijdend (toeristisch recreatief) natuurgebied Rivierpark Maasvallei zelf via deze meerdaagse wandeling. 

Aanlooproute Sittard
Ook de gemeente Sittard-Geleen bevindt zich voor een deel in het RivierPark Maasvallei, zoals de vissersplaatjes Grevenbicht en Obbicht. Vanuit Sittard is er een speciale aanlooproute route waarmee je midden in het RivierPark uit komt. Start de LAW RivierPark Maasvallei dus vanuit Sittard en sluit deze af op de historische markt voor een hapje en drankje. Starten kan vanaf meerdere plaatsen. Kom je met de auto parkeer dan direct onder de markt, of bij Kasteel Limbricht en start daar je route. Kom je met de trein, dan kun je starten vanaf het treinstation in Sittard.
+6

Start- en eindpunt


Historische markt te Sittard

Soort route


Wandelroute

Afstand


160,5 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart
Logo Visit Zuid-Limburg Op pad met Jenneke

Op pad met Jenneke

Jenneke loopt een stukje van de meerdaagse wandeltocht die in april 2021 werd verkozen tot 'Beste wandelroute van de Benelux': LAW Rivierpark Maasvallei. De volledige route is 137 km lang en loopt van Maastricht tot aan Maasgouw. Kijk je mee
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt