Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Landelijk Valkenburg in Sibbe Va9 Valkenburg aan de Geul

Wel het fenomenale landschap en de bijzondere gebouwtjes van Valkenburg, niet de soms wat drukke en levendige straatjes? Kom naar Sibbe! Dit dorpje ligt net ten zuiden van Valkenburg en heeft dezelfde vriendelijke, levenslustige sfeer, maar minder volle terrassen en winkels. Ook op deze wandelroute krijg je het hoog en laag en de met grazige weiden bedekte heuvels te zien die je met het mooie Valkenburg associeert. Bovendien passeer je de bloemen- en vruchtentuin Pluk het Zelf, waar je zelf een geurig boeket kunt samenstellen. Parkeren kan bij de kerk in Sibbe en een spectaculaire eetbeleving maak je mee in het grotrestaurant Daelhemergroeve. Je volgt deze rustige en landelijke route via de groene paaltjes.

Start- en eindpunt


Sibberkerkstraat 51, 6301 Valkenburg, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,4 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt