Detail

Kunradersteen route V20 Voerendaal

Welkom in het prachtige Zuid-Limburg en wel in het bijzonder in de gemeente Voerendaal. Geniet van de fraaie natuur van heuvelachtig Zuid-Limburg en ontdek een bijzonder fenomeen: kalkgesteente. 

Tijdens de Kunradersteenroute maak je kennis met het bijzondere landschap rondom de kernen Mingersborg, Colmont, Winthagen, Kunrade en Ubachsberg.

De Kunradersteenroute is (net als de kalkovenroute) gemarkeerd met paaltjes. In dit geval bruin-kleurig en voorzien van Sebas-schildjes. 

Je start bij de Bernardushoeve of bij Herberg de Pintelier. Hier kun je ook een lekker kopje koffie krijgen en parkeren is er gratis. 

Start- en eindpunt


Mingersborg 20

Soort route


Wandelroute

Afstand


11,6 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad door Voerendaal

Jenneke ontdekt de kernen van Voerendaal en het fenomeen kalkgesteente tijdens de Kunradersteenroute. Kijk en loop je mee? 
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt