Kunradersteen route V20 Voerendaal

Kunradersteen route V20 Voerendaal

Welkom in het prachtige Zuid-Limburg en wel in het bijzonder in de gemeente Voerendaal. Geniet van de fraaie natuur van heuvelachtig Zuid-Limburg en ontdek een bijzonder fenomeen: kalkgesteente. Tijdens de Kunradersteenroute maak je kennis met het bijzondere landschap rondom de kernen Mingersborg, Colmont, Winthagen, Kunrade en Ubachsberg. De Kunradersteenroute is (net als de kalkovenroute) gemarkeerd met paaltjes. In dit geval bruin-kleurig en voorzien van Sebas-schildjes. Je start bij de Bernardushoeve of bij Herberg de Pintelier. Hier kun je ook een lekker kopje koffie krijgen en parkeren is er gratis. Indien je opmerkingen hebt over de route dan kun je deze melden via routepunt@visitzuidlimburg.nl. Een complete wandelkaart met vele tientallen andere wandelroutes in deze regio is eenvoudig te bestellen via www.visitzuidlimburg.nl/webshop.

 

 

Start- en eindpunt


Mingersborg 20

Soort route


Wandelroute

Afstand


11,6 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

Op pad door Voerendaal

Jenneke ontdekt de kernen van Voerendaal en het fenomeen kalkgesteente tijdens de Kunradersteenroute. Kijk en loop je mee? 
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.