Kunoroute Voerendaal Aken Voerendaal

Kunoroute Voerendaal Aken Voerendaal

De Kunoroute dankt zijn naam aan Kuno, de vermaarde held uit de streeklegende. Dit oude volksverhaal vol verraad en verboden liefde werd verspreid door rondtrekkende verhalenvertellers. Kuno, de zoon van vrouwe Minnegardis, volgde de priesteropleiding in Aken. De roemrijke tochten van het leger van zijn oom Wijnand van Bovenburcht trokken hem echter meer. Kuno werd een dappere ridder en bracht het zelfs tot officier van koning Karels lijfwacht. Hij werd verliefd op de jongste dochter van de koning en vluchtte met haar naar de burcht van Wijnand. De tijd van Kuno mag dan voorbij zijn, de meest indrukwekkende sporen zijn nog volop te zien in het historische centrum van Aken, de imposante kastelen in Voerendaal en het eeuwenoude landschap dat deze plaatsen verbindt. Deze wandelroute volg je met een downloadbare wegbeschrijving met aanvullende informatie. Parkeren kan bij de Bernardushoeve, waar je ook een overnachtingsarrangement kunt boeken om jouw Kuno-belevenis helemaal compleet te maken.

Start- en eindpunt


Kerkplein 70, 6367 ES Voerendaal, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


45,8 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt