Kastelenroute Parkstad Limburg

Kastelenroute Parkstad Limburg

In 2016 werd Parkstad Limburg de Beste Reisbestemming ter Wereld volgens de World Travel & Tourism Council: een benoeming die de Limburgers met trots dragen. De regio heeft die award te danken aan het veelzijdige karakter, met gezellige steden, ongerepte bossen, idyllisch landbouwgebied, en niet te vergeten: kastelen! 

Op deze fietsroute zie je de kastelen Terworm, Meezenbroek en Amstenrade, allemaal met een eigen uniek gezicht en allemaal beeldschoon. Ook ontdek je de woeste ruïnes van kasteel Eyckholt en Kasteel Schaesberg. 

Je bereikt deze kastelen door het glooiende landschap, waar het heerlijk fietsen is en je onderweg het ene na het andere leuke terrasje tegenkomt. 

Start- en eindpunt


Laervoetpad , 6433 Hoensbroek, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


35,1 km

Knooppuntenlijst


85 - 25 - 93 - 55 - 54 - 53 - 101 - 48 - 77 - 76 - 35 - 26 - 86 - 27 - 34 - 24 - 84 - 85

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt