Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd?

Ga veilig op pad.

Kasteel Terworm V11 Voerendaal

Het veertiende-eeuwse kasteel Terworm is een verborgen diamantje tussen Heerlen en Voerendaal. Het is ongelofelijk hoe groen dit kleine gebied tussen de steden en de snelwegen is. Vrijwel van het ene op het andere moment bevind je je in een klein, maar dicht en groen bos, waar de Geleenbeek sprankelt en de vogels nestelen. Dit idyllische bos maakt vervolgens plaats voor een adembenemende binnentuin, waar als kers op de taart het majestueuze kasteel Terworm pronkt. Het lijkt alsof je in een sprookje bent beland. Krijg je geen genoeg van kastelen? Volg dan de rode paaltjes naar kasteel Cortenbach en de kasteelruïne Eyckholt.

Start- en eindpunt


Prikkenis 1, 6412 PT Heerlen, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,9 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt