Kasteel St. Gerlach & Geul Va10 Valkenburg aan de Geul

Kasteel St. Gerlach & Geul Va10 Valkenburg aan de Geul

Op deze korte, maar mooie wandelroute zie je de prachtige natuur rond Sint Gerlach. Vanuit het pittoreske Sint Gerlach is het amper een paar passen naar het adembenemend mooie dal van de Geul. Het is ongelofelijk hoeveel bijzonders je op dit kleine stukje tegenkomt: het adellijke kasteel St. Gerlach, het gangenstelsel van de Geulhemmergroeve en de opvallende St. Ronald McDonald Kindervallei. Dit kleurrijke, sprookjesachtige gebouw is een architectonisch wonder van de Weense architect Hundertwasser. Deze betoverende wandelroute volg je via de gele paaltjes. Parkeren kan in Houthem, maar ook met de trein is dit schitterende gebied goed te bereiken.

Start- en eindpunt


Onderstestraat 62A, 6301 KC Valkenburg, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


2,7 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt