Wandelroute - Historische bronkroute 's-Gravenvoeren Nb6 Eijsden-Margraten 17,5 km

Historische bronkroute 's-Gravenvoeren Nb6 Eijsden-Margraten

Voeren (België) Download deze route

Historische bronkroute 's-Gravenvoeren Nb6 Eijsden-Margraten

Voeren (België) Wandelroute 17,5 km Gemiddeld
Al meer dan tweehonderd jaar is de traditionele processie – of bronk – een van de culturele hoogtepunten van het Belgische Voeren. De monstrans, een speciaal reliek als houder voor de geconsacreerde hostie, wees de weg op deze route, maar als jij deze route wil wandelen, dan kun je natuurlijk gewoon de zilveren schildjes volgen. Deze historische wandelroute brengt je niet alleen door Voeren, maar ook op de idyllische grensplaatjes in Nederland: Mesch, Mheer en Noorbeek. Parkeren kan in Voeren, waar je ook de brasserie van hotel Blankthys vindt voor een heerlijke lunch.

Overzicht

Start- en eindpunt

Plein 198-220, 3798 Voeren, Belgium

Soort route

Wandelroute

Afstand

17,5 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website