Historische bronkroute 's-Gravenvoeren Nb6 Eijsden-Margraten

Historische bronkroute 's-Gravenvoeren Nb6 Eijsden-Margraten

Al meer dan tweehonderd jaar is de traditionele processie – of bronk – een van de culturele hoogtepunten van het Belgische Voeren. 

De monstrans, een speciaal reliek als houder voor de geconsacreerde hostie, wees de weg op deze route, maar als jij deze route wil
wandelen, dan kun je natuurlijk gewoon de zilveren schildjes volgen. 

Deze schildjes zijn gemarkeerd op zowel palen als op het troittoir. Deze historische wandelroute brengt je niet alleen door Voeren, maar ook in de idyllische grensplaatjes in Nederland: Mesch, Mheer en Noorbeek. 

Parkeren kan bij de parking ‘s-Gravenvoeren in de Boomstraat, waar je ook op loopafstand de brasserie van hotel Blanckthys vindt voor een heerlijke lunch.

Start- en eindpunt


Boomstraat 29, 3798 Voeren, België

Soort route


Wandelroute

Afstand


16,9 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt