Detail

Historische Bronkroute Gronsveld Gr1 Eijsden-Margraten

De naam Bronkroute komt van de term Bronkfeest: het traditionele processiefeest. Deze processies zijn het summum van de streekgebonden Limburgse cultuur. De Historische Bronkroute in Gronsveld volgt de traditionele route, die al in 1800 in trek was. 

Deze ‘Groete Broonk’ vond eens in de vier jaar plaats en vandaag de dag kun je hem dunnetjes overdoen en de nostalgische wandelroute volgen langs de molen, kasteel Rijckholt en het dorpje Eckelrade. 

Het idyllische Savelsbos verbindt deze echt Limburgse locaties met elkaar. Speciale Bronkschildjes duiden de route aan. Een lekker hapje eten onderweg kan bij het rustpunt eetcafé Riekelt en een kopje koffie is snel gevonden in het centrum van Gronsveld, waar je ook goed kunt parkeren.

Ook passeer je het kasteel in Gronsveld.

Start- en eindpunt


Rijksweg 53, 6247 AB Gronsveld, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


10,6 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Jenneke wandelt... Bronkroute

Jenneke wandelt... De historische Bronkroute Gronsveld.  De 'Groete Broonk’ vindt eens in de vier jaar plaats en vandaag de dag kun je hem dunnetjes overdoen en de nostalgische wandelroute volgen.
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt