Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Historisch Stein Elsloo ST03

Dat de fraaie plaats Stein en het naburige Elsloo een lange geschiedenis hebben, zie je aan de interessante bezienswaardigheden op deze wandelroute. De route langs de blauwe paaltjes neemt je mee naar kasteel Elsloo, brouwerij De Fontein, streekmuseum Schipperbeurs, de historische kern van Elsloo en de ruïne van Stein. De route is ook downloadbaar als separate pdf. Bij eetcafé Auwt Aelse krijg je de heerlijkste streekgerechten in het mooie historische centrum van Elsloo. Parkeren kan bij brouwerij De Fontein, waar je ook op het riante terras in de zon kunt zitten. Duur van de wandeling: ruim 2 uur.

Start- en eindpunt


Parkeerplaats Terhagen, Terhagen 1, 6181 HR, Elsloo

Soort route


Wandelroute

Afstand


9,4 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt