Historisch Stein Elsloo ST03

Historisch Stein Elsloo ST03

Dat de fraaie plaats Stein en het naburige Elsloo een lange geschiedenis hebben, zie je aan de interessante bezienswaardigheden op deze wandelroute. 

De route langs de blauwe paaltjes (waarvan de afgeschuinde bovenkant de looprichting aangeven), neemt je mee naar kasteel Elsloo, brouwerij De Fontein, streekmuseum Schipperbeurs, de historische kern van Elsloo en de ruïne van Stein. 

De route is ook downloadbaar als separate pdf. Bij eetcafé Auwt Aelse krijg je de heerlijkste streekgerechten in het mooie historische centrum van Elsloo. 

Parkeren kan bij brouwerij De Fontein, waar je ook op het riante terras in de zon kunt zitten. Duur van de wandeling: ruim 2 uur.

Start- en eindpunt


Parkeerplaats Terhagen, Terhagen 1, 6181 HR, Elsloo

Soort route


Wandelroute

Afstand


9,4 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld

Op pad met Jenneke

Jenneke wandelt route ST03 door de fraaie plaatsen Stein en Elsloo. Kijk je mee? 
Bekijk video
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt