Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd?

Ga veilig op pad.

Historisch Stein Elsloo ST03

Dat de fraaie plaats Stein en het naburige Elsloo een lange geschiedenis hebben, zie je aan de interessante bezienswaardigheden op deze wandelroute. 

De route langs de blauwe paaltjes (waarvan de afgeschuinde bovenkant de looprichting aangeven), neemt je mee naar kasteel Elsloo, brouwerij De Fontein, streekmuseum Schipperbeurs, de historische kern van Elsloo en de ruïne van Stein. 

De route is ook downloadbaar als separate pdf. Bij eetcafé Auwt Aelse krijg je de heerlijkste streekgerechten in het mooie historische centrum van Elsloo. 

Parkeren kan bij brouwerij De Fontein, waar je ook op het riante terras in de zon kunt zitten. Duur van de wandeling: ruim 2 uur.

Start- en eindpunt


Parkeerplaats Terhagen, Terhagen 1, 6181 HR, Elsloo

Soort route


Wandelroute

Afstand


9,4 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld

Op pad met Jenneke

Jenneke wandelt route ST03 door de fraaie plaatsen Stein en Elsloo. Kijk je mee? 
Bekijk video
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt