Detail

Hertog Limburg Pad - Lange afstandswandeling

Het Hertog Limburg-pad is een lange afstand-wandeling door het oude Hertogdom Limburg. Deze historische route voert je van Rode-le-Duc, Rolduc bij Kerkrade in Nederland, via ‘s-Hertogen-rode/Herzogenrath in Duitsland tot het residentiestadje Limbourg-sur-Vesdre in België en weer terug natuurlijk. Volg de paden zoals de Limburgse hertogen deze wandelde in de 12de en 13de eeuw. De route is een ware ontdekkingstocht in het drietalige ‘Land zonder Grenzen’, dat rond Limbourg en rond Eurode (Kerkrade/Herzogenrath) in de huidige Euregio Maas-Rijn historisch model mag staan voor Europese eenheid en samenwerking. Let op, deze route is niet bewegwijzerd.

Start- en eindpunt


Abdij Rolduc Kerkrade

Soort route


Wandelroute

Afstand


139,0 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt