Heideroute Heerlen

Heideroute Heerlen

Het mooiste heidelandschap vind je in de Brunssummerheide, zijn Duitse evenknie de Teverenerheide en tussen de verbindende plaatsen Heerlen, Brunssum, Schinveld en het Duitse Gillrath. Op deze fietsroute zoef je door de koele naaldbossen langs schitterende poelen en vennen en langs de uitgestrekte heidevelden, waar kuddes schapen vrij grazen. Vooral in augustus en september kleurt dit gebied diep paars. Je begint en eindigt de route bij de horecagelegenheid op de Brunssummerheide, waar je niet alleen goed kunt parkeren, maar na afloop ook heerlijk op het riante terras kunt genieten van een verrukkelijke pannenkoek of een milkshake.

Start- en eindpunt


Schaapskooiweg 99, 6414 EL Heerlen, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


34,3 km

Knooppuntenlijst


35 - 74 - 33 - 99 - 57 - 3 - 64 - 65 - 40 - 108 - 79 - 78 - 77 - 76 - 35

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt