Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Heemtuinroute Sittard-Geleen SG02

Heemtuinroute Sittard-Geleen SG02

→ Let op!

Als gevolg van de wateroverlast in Zuid-Limburg kunnen routes gevaarlijk en zelfs onbegaanbaar zijn. Wees zeer voorzichtig als je op pad gaat.
De historische Heemtuinroute voert je door een gebied met een lange historie. Deze wandelroute toont je het prachtige gebied van Windraak en Munstergeleen. De Pater Karel Kapel, voormalig klooster Abshoven en wijngaard Sint Rosa vertellen je het verhaal van deze streek en zijn bewoners. De gele paaltjes wijzen je de weg en brengen je gelijk langs een ruime keuze van gezellige horecagelegenheden. Parkeren kan bij brasserie Abshoven in Munstergeleen of bij de knusse horecagelegenheid Windraak31 in Sittard.

Start- en eindpunt


Munstergeleen

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,2 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt