Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Hagenrode route KR6 Kerkrade

Ten oosten van Kerkrade ligt een beschut, schaduwrijk gebied aan de Duitse grens. Op de Hagenrode route vind je niets terug van de mijnsluitingen, maar geniet je daarentegen van de sereniteit van een groen en historisch gebied. Zo neemt deze wandelroute je mee naar de vijvers van het bosquet van de middeleeuwse abdij Rolduc, ontdek je de negenhonderd jaar oude Baalbruggermolen en struin je heerlijk langs de meanderende beek in het Wormdal. Deze route is niet bewegwijzerd, maar de separate pdf neemt je weer mee terug naar Rolduc, waar je niet alleen prima kunt parkeren, maar ook koffie kunt drinken in de ware kloosterbrasserie De Kanunnik.

Start- en eindpunt


Heyendallaan 54E, 6464 EP Kerkrade, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,5 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt