Hagenrode route KR6 Kerkrade

Hagenrode route KR6 Kerkrade

Ten oosten van Kerkrade ligt een beschut, schaduwrijk gebied aan de Duitse grens. Op de Hagenrode route vind je niets terug van de mijnsluitingen, maar geniet je daarentegen van de sereniteit van een groen en historisch gebied. Zo neemt deze wandelroute je mee naar de vijvers van het bosquet van de middeleeuwse abdij Rolduc, ontdek je de negenhonderd jaar oude Baalbruggermolen en struin je heerlijk langs de meanderende beek in het Wormdal. Deze route is niet bewegwijzerd, maar de separate pdf neemt je weer mee terug naar Rolduc, waar je niet alleen prima kunt parkeren, maar ook koffie kunt drinken in de ware kloosterbrasserie De Kanunnik.

Start- en eindpunt


Heyendallaan 54E, 6464 EP Kerkrade, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,5 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt