Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Grensroute Parkstad Limburg

Regio Parkstad heeft de rustgevende, bloeiende natuur van een park en de activiteit en gezelligheid van een stad. Voor iedereen is hier wel iets leuks en interessants te beleven, van bruisende steden tot knusse dorpen en weidse natuurgebieden. Dit gebied van uitersten is dan ook niet voor niets de Beste Reisbestemming ter Wereld geworden namens de Word Travel & Tourism Counsil. De regio draagt deze titel met trots. De schitterende Grensroute laat je de mooiste plaatsen in de natuur zien: de meanderende Worm, waar bevers en ijsvogels hun woonplek hebben, de lieflijke Anstelvallei rond kasteel Erenstein en de welvende groene weiden van het Pferdelandpark, tussen Kerkrade en het Duitse Aken. Bovendien vind je onderweg de leukste terrasjes en cafeetjes om te pauzeren. Deze fietsroute volg je via de knooppunten 20-22-42-35-36-61-62-63-64-65-40-41-109-46-43-44-3-20.

Start- en eindpunt


Eygelshovener Straße 3, 52134 Herzogenrath, Germany

Soort route


Fietsroute

Afstand


36,8 km

Knooppuntenlijst


20 > 22 > 42 > 35 > 36 > 61 > 62 > 63 > 64 > 65 > 40 > 41 > 109 > 46 > 43 > 44 > 3

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt