Detail

Grensroute 6 Vallis Gr6 Vaals

Vaals is een begrip in Zuid-Limburg. Niet alleen staat het plaatsje bekend om het Drielandenpunt en om de Vaalserberg, het hoogste punt van Nederland, maar het is ook het middelpunt van de prachtige omgeving in dit grensgebied. Grensroute Gr6 geeft je een spectaculair uitzicht over het Selzerbeekdal en toont je het gezellige centrum van Vaals. Deze wandelroute leidt je via de speciale rode Grensroute-bordjes, waarop het routenummer vermeld staat, over de mooiste paadjes op de grenzen die we delen met Duitsland en België. Parkeren kan bij het Drielandenpunt, wat ook de leukste plaats is om koffie te drinken. Als je daar toch bent, waag je dan ook eens in het avontuurlijke labyrint.

Start- en eindpunt


Koningin Julianaplein 1A, 6291 AP Vaals, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


15,2 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Jenneke wandelt in Vaals

Jenneke neemt je mee op de Grensroute 6 Vallis G6 Vaals. Deze route voert je vanaf het gezellige centrum in Vaals, richting het Drielandenpunt en verder het Heuvelland.
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt