Graaf Saffenberg route KR10 Kerkrade

Graaf Saffenberg route KR10 Kerkrade

Kerkrade is een stad met een lange historie, die je terugziet in de middeleeuwse abdij Rolduc. Achter dit stemmige klooster vind je het prachtige hellingbos met zijn fraaie vijvers, waar eenden zwemmen en speenkruid en bosanemonen het bos kleur geven. Ga je vervolgens naar het noorden, dan ga je de grens over en vind je het prachtige gebied van het Wormdal, waar de ijsvogels en bevers hun woonplaats hebben aan de meanderende beek de Worm. Neem ook een kijkje bij de negenhonderd jaar oude Baalsbruggermolen. Eenmaal terug bij Rolduc, waar je ook ruim kunt parkeren, drink je je koffie in stijl bij brasserie De Kanunnik. Deze prachtige route is niet bewegwijzerd, maar je kunt eenvoudig je weg vinden door de separate pdf te downloaden.

Start- en eindpunt


Graaf Saffenburgweg 15, 6464 DX Kerkrade, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


14,1 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt