Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Geulpark en Kasteel Oost Va2 Valkenburg aan de Geul

Valkenburg Download deze route

Geulpark en Kasteel Oost Va2 Valkenburg aan de Geul

Valkenburg Wandelroute 3,1 km Makkelijk
Op slechts een steenworpafstand van Valkenburg ligt het schitterende Geulpark, een natuurgebied waar de Geul zijn weg vindt door het schaduwrijke dal en waar een weelde van planten groeit op de mergelrijke bodem. Op deze wandelroute via de rode paaltjes zie je ook de prachtige kastelen Schaloen, met zijn spitse torens, en Oost, te midden van zijn chique landschapstuin. Kinderen hebben het naar hun zin als ze spelen met het zand, het water en de hutten langs de Geul op natuurspeelplaats Geulpark. Parkeren kun je bij een van de vele parkeergelegenheden in Valkenburg en naar een leuk café of terrasje hoef je in het gezellige mergelstadje ook nooit lang te zoeken.

Overzicht

Start- en eindpunt

Oud Valkenburgerweg 14-16, 6301 CK Valkenburg, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

3,1 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website