Geulhemermolen & Kasteel St. Gerlach Va11 Valkenburg aan de Geul

Geulhemermolen & Kasteel St. Gerlach Va11 Valkenburg aan de Geul

Natuurlijk is Valkenburg prachtig, maar het nabijgelegen Houthem doet er niet voor onder. Wanneer je de wandelroute via de zwarte paaltjes neemt, dan zie je het adellijke Château St. Gerlach, het gangenstelsel van de Geulhemmergroeve en de St. Ronald McDonald Kindervallei, het meest speelse gebouw in Zuid-Limburg dat is ontworpen door de befaamde Weense architect Hundertwasser. Om de rust te garanderen vragen wij je het terrein zelf niet te betreden – van buitenaf heb je al goed zicht op dit grote, opvallende gebouw. Je wandelpauze houd je bij de Geulhemermolen, aan de oever van de Geul bij het grote waterrad. Parkeren kan gemakkelijk in Houthem, maar ook met de trein is dit prachtige plaatsje goed bereikbaar.

Start- en eindpunt


Geulweg 34, 6325 Berg en Terblijt, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,0 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt