Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Geulhemermolen & Kasteel St. Gerlach Va11 Valkenburg aan de Geul

Berg en Terblijt Download deze route

Geulhemermolen & Kasteel St. Gerlach Va11 Valkenburg aan de Geul

Berg en Terblijt Wandelroute 5,0 km Makkelijk
Natuurlijk is Valkenburg prachtig, maar het nabijgelegen Houthem doet er niet voor onder. Wanneer je de wandelroute via de zwarte paaltjes neemt, dan zie je het adellijke Château St. Gerlach, het gangenstelsel van de Geulhemmergroeve en de St. Ronald McDonald Kindervallei, het meest speelse gebouw in Zuid-Limburg dat is ontworpen door de befaamde Weense architect Hundertwasser. Om de rust te garanderen vragen wij je het terrein zelf niet te betreden – van buitenaf heb je al goed zicht op dit grote, opvallende gebouw. Je wandelpauze houd je bij de Geulhemermolen, aan de oever van de Geul bij het grote waterrad. Parkeren kan gemakkelijk in Houthem, maar ook met de trein is dit prachtige plaatsje goed bereikbaar.

Overzicht

Start- en eindpunt

Geulweg 34, 6325 Berg en Terblijt, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

5,0 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website