Gerendal Va18 Valkenburg aan de Geul

Gerendal Va18 Valkenburg aan de Geul

Tussen Valkenburg, Meerssen en Maastricht ligt de adembenemende regio Buitengoed Geul & Maas, een toeristische samenwerking van deze plaatsen. Hoogtepunt van dit toch al zo mooie gebied is het Gerendal. Vooral de kleurrijke orchideeëntuin is een spektakelstuk, maar ook de hellingbossen, de hoogstamboomgaarden en de lieflijke weilanden met de kuddes vredig grazende Mergellandschapen zijn absolute aanraders. Hou je meer van bijzondere architectuur, dan trakteert deze wandelroute je ook nog op de kastelen Schaloen en Genhoes. Deze onwaarschijnlijk mooie wandelroute volg je via de rode paaltjes en begin je in Schin op Geul, waar je niet alleen kunt parkeren, maar waar ook de stoptrein tussen Maastricht en Heerlen langskomt.

Bijzonderheden

Start- en eindpunt


Gerendalsweg , 6305 Schin op Geul, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,3 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

Op pad met Jenneke

Jenneke wandelt de route Va18 door de adembenemende regio Buitengoed Geul & Maas. Ze komt ook langs het Gerendal, een hoogtepuntje in dit toch al zo mooie gebied. Kijk je mee? 
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt