Amstel Gold Race 18 april

Zondag 18 april is de Amstel Gold Race. Houd rekening met verkeersmaatregelen rondom Valkenburg, Geulhem, Bemelen en Berg en Terblijt. Het parcours is afgesloten en niet toegankelijk voor publiek. Bekijk de details.

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.

Gerendal Va18 Valkenburg aan de Geul

Gerendal Va18 Valkenburg aan de Geul

Tussen Valkenburg, Meerssen en Maastricht ligt de adembenemende regio Buitengoed Geul & Maas, een toeristische samenwerking van deze plaatsen. Hoogtepunt van dit toch al zo mooie gebied is het Gerendal. Vooral de kleurrijke orchideeëntuin is een spektakelstuk, maar ook de hellingbossen, de hoogstamboomgaarden en de lieflijke weilanden met de kuddes vredig grazende Mergellandschapen zijn absolute aanraders. Hou je meer van bijzondere architectuur, dan trakteert deze wandelroute je ook nog op de kastelen Schaloen en Genhoes. Deze onwaarschijnlijk mooie wandelroute volg je via de rode paaltjes en begin je in Schin op Geul, waar je niet alleen kunt parkeren, maar waar ook de stoptrein tussen Maastricht en Heerlen langskomt.

Start- en eindpunt


Gerendalsweg , 6305 Schin op Geul, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,3 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld

Op pad met Jenneke

Jenneke wandelt de route Va18 door de adembenemende regio Buitengoed Geul & Maas. Ze komt ook langs het Gerendal, een hoogtepuntje in dit toch al zo mooie gebied. Kijk je mee? 
Bekijk video
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

Tips voor onderweg

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt