Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Geologische schatten in het Geuldal

De heuvels van Zuid-Limburg bieden niet alleen de mooiste, maar ook de interessantste bezienswaardigheden op je wandelroute. De wandeling Geologische schatten in het Geuldal laat je ook het Elzetterbos en het Vijlenerbos zien. Download de separate pdf om de weg te vinden, trek vooral stevige schoenen aan en ga op avontuur tussen de bronnen op het pad, de vuursteenafzetting bij Zevenwegen en de aaneengeklonken sterrenstenen bij Vaals. Realiseer je je wel dat je door een landschap wandelt dat zich in driehonderd miljoen jaar, door middel van aardverschuivingen en riviersporen, heeft gevormd? Alsof dat nog niet genoeg is, kun je je koffie drinken met een fantastisch panorama op de heuvels bij restaurant Buitenlust in Vijlen, waar je ook kunt parkeren.

Start- en eindpunt


Zevenwegenweg , 6294 Vijlen, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


10,0 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish

Tips voor onderweg

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt