Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Geologische schatten in het Geuldal

Geologische schatten in het Geuldal

De heuvels van Zuid-Limburg bieden niet alleen de mooiste, maar ook de interessantste bezienswaardigheden op je wandelroute. De wandeling Geologische schatten in het Geuldal laat je ook het Elzetterbos en het Vijlenerbos zien. Download de separate pdf om de weg te vinden, trek vooral stevige schoenen aan en ga op avontuur tussen de bronnen op het pad, de vuursteenafzetting bij Zevenwegen en de aaneengeklonken sterrenstenen bij Vaals. Realiseer je je wel dat je door een landschap wandelt dat zich in driehonderd miljoen jaar, door middel van aardverschuivingen en riviersporen, heeft gevormd? Alsof dat nog niet genoeg is, kun je je koffie drinken met een fantastisch panorama op de heuvels bij restaurant Buitenlust in Vijlen, waar je ook kunt parkeren.

Start- en eindpunt


Zevenwegenweg , 6294 Vijlen, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


10,0 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk

Op pad met Jenneke

Jenneke wandelt in Vijlen langs de geologische schatten van het Geuldal. Kijk je mee? 
Bekijk video
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

Tips voor onderweg

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt