Detail

Geleen vertelt - Verhalen over een wereldstad

Welkom in Geleen! Deze stad neemt je mee op pad en haalt onderweg herinneringen op over het unieke ontstaan, de stormachtige groei en over de hardwerkende inwoners.

Vroeger waren dat duizenden mijnwerkers die massaal steenkool dolven uit de Staatsmijn Maurits. Ze woonden in zogenaamde koloniën (mijnwerkerswijken) en na de dienst was er van alles te beleven in de stad… en nog steeds!

Tijdens deze wandeling vertelt Geleen jou verhalen over een wereldstad.
 

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Geleen vertelt

Mensen van Geleen en daarbuiten noemen hun stad ‘De Waereldsjtad’. Waar komt dat vandaan? Ontdek het tijdens de mijnwerkersroute 'Geleen vertelt'. Onderweg vertelt Geleen jou verhalen over een wereldstad, sterker nog…ze laat het je zien!

Start- en eindpunt


Markt te Geleen

Soort route


Wandelroute

Afstand


7,6 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt