Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Mergelland Fietsroute Zuid-lus

Mergelland Fietsroute Zuid-lus

De Mergellandroute slingert dwars door het Zuid-Limburgse heuvelland. De totale fietsroute is ruim 155 km lang, maar je kunt ook kiezen voor een korter traject. 

Deze zuidelijke lus van circa 64 km leent zich prima voor een dagtocht. Kies dan wel voor de e-bike, want onderweg moet je behoorlijk klimmen en dalen. Hoogtepunten onderweg zijn natuurlijk het Drielandenpunt, karting Vaals, statige kastelen en oneindig veel vakwerkhuisjes met op de achtergrond natuurlijk de prachtige uitzichten op de golvende heuvels. 

In Vijlen ontdek je wijngaard St. Martinus, die al verschillende keren is uitgeroepen tot ‘Beste wijngaard van Nederland en ook het befaamde miljoenenlijntje hoeft geen verdere uitleg meer te hebben. Het knooppuntensysteem zorgt ervoor dat je eenvoudig de weg vindt. 

Parkeren en starten kan bij de parkeerplaats bij Mosaqua in Gulpen. Daarbij is er bij Visit Zuid-Limburg ook een speciale plattegrond te verkrijgen met daarop de route en verschillende highlights in het gebied. Een fiets/scooter is te huren bij Cycle Center of Scooterverhuur Limburg.
Mergelland Fietsroute Zuid-lus - Foto 0
Mergelland Fietsroute Zuid-lus - Foto 1
Mergelland Fietsroute Zuid-lus - Foto 2

Start- en eindpunt


Parkeerplaats Mosaqua Landsraderweg 11 te Gulpen

Soort route


Fietsroute

Afstand


64,3 km

Knooppuntenlijst


85 > 58 > 57 > 88 > 89 > 87 > 86 > 90 > 93 > 91 > 1 > 92 > 85

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt