Mergelland fietsroute Noord-lus

Mergelland fietsroute Noord-lus

De Mergellandroute slingert dwars door Zuid-Limburg. De totale fietsroute is ruim 155 kilometer, maar je kunt ook kiezen voor één van de drie dagtochten. 

Deze noordelijk lus verkent het gebied ten noorden van Valkenburg. Onderweg kun je meteen zien hoe de route aan zijn naam komt: je passeert mergelgroeven en verschillende kastelen die met de mergelblokken zijn gebouwd. 

Ook ontdek je het wielerstadje Valkenburg aan de Geul met zijn vele terrassen en talrijke attracties, zoals de kasteelruïne, grotten, een pretpark en een sprookjesbos. Ook het statige Château St. Gerlach en Kasteel Schaloen komen komt op je (fiets)pad. 

Net als de indrukwekkende Watertoren Schimmert. Een deel van de route is vlak, maar af en toe moet je ook flink klimmen en dalen. Het knooppuntensysteem zorgt ervoor dat je eenvoudig de weg vindt. 

Parkeren en starten kan bij de parkeerplaats bij het Par'Course (Pr. Beatrixsingel 2) in Valkenburg. Hier kun je ook eenvoudig een fiets/scooter huren bij Cycle Center of Scooterverhuur Limburg

Daarbij is er bij Visit Zuid-Limburg ook een speciale plattegrond te verkrijgen met daarop de route en verschillende highlights in het gebied.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Mergelland Fietsroute

Ervaar Zuid-Limburg op zijn mooist via de Mergelland Fietsroute. Bestel deze kaart en vind eenvoudig de weg van de 3 daglussen om optimaal te genieten. Of fiets de gehele route van 155km lang.
Mergelland fietsroute Noord-lus - Foto 0
Mergelland fietsroute Noord-lus - Foto 1
Mergelland fietsroute Noord-lus - Foto 2

Start- en eindpunt


Par'Course, Pr. Beatrixsingel 2 te Valkenburg

Soort route


Fietsroute

Afstand


47,9 km

Knooppuntenlijst


60 > 40 > 61 > 102 > 64 > 104 > 9 > 13 > 14 > 15 > 16 > 77 > 18 > 19 > 20 > 63 > 62 > 35 > 90 > 56 > 36 > 59 > 39 > 60

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt