Fietsroute - Maasvallei - Natuurlijk Maasvallei

Fietsroute - Maasvallei - Natuurlijk Maasvallei

Ontdek het Rivierpark Maasvallei per fiets. Langs de oevers van de maas liggen prachtige, vrij liggende fietspaden die een verademing zijn voor elke fietser. 

Onderweg kom je verschillende, oergezellige Maasdorpjes tegen waar een terrasje nooit ver weg is. Je parkeert en start bij het veer van Berg aan de Maas en gaat een aantal maal de grensrivier over via de pittoreske pontjes. 

Controleer van tevoren de vaartijden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Op de terugweg zie je de pracht van de waterrijke Limburgse natuur tussen de Maas en het Julianakanaal. 

Dit gebied is rijk aan oude waterwegen, dijken en uiterwaarden en kent zijn eigen unieke flora en fauna.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg

De fietsknooppuntenkaart laat je Zuid-Limburg ontdekken als fietsparadijs. Langs de Maas, over de heuvels en door uitgestrekte bossen: met de fietsknooppuntenkaart krijg je snel overzicht over het gebied en plan je makkelijk een mooie fietstocht.

Start- en eindpunt


Berger Maasstraat 17 te Berg aan de Maas

Soort route


Fietsroute

Afstand


67,9 km

Knooppuntenlijst


27 - 19 - 46 - 49 - 50 - 56 - 57 - 51 - 52 - 17 - 16 - 15 - 14 - 46 - 48 - 8 - 49 - 13 - 105 - 19 - 18 - 77 - 78 - 43 - 41 - 81 - 80 - 27

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt