Fietsroute - Echt-Susteren - Bezinningsfietsroute Zuid-lus

Fietsroute - Echt-Susteren - Bezinningsfietsroute Zuid-lus

Bezinnen in Het Smalste Stukje Nederland

‘Het Smalste Stukje Nederland, breed genoeg om volop te genieten’. Dat is hoe de gemeente Echt-Susteren zich profileert vanwege haar unieke ligging. Letterlijk daar waar Nederland het smalst is, tussen België en Duitsland in, is het niet breder dan 4,8 kilometer.

Hier is volop aandacht voor kwaliteit van leven, tot rust komen en bezinnen. Hierbij komt deze bezinningsfietsroute goed van pas. De bezinningsfietsroute is opgesplitst in twee lussen en is grotendeels gebaseerd op het bekende fietsknooppuntensysteem. Onderweg kom je verschillende verhalen, musea en relieken tegen.

Ook het religieuze erfgoed is goed vertegenwoordigd in dit stukje Zuid-Limburg. Zo kom je tijdens het fietsen van de noord-lus (47,2 kilometer) langs de Sint-Landricuskerk in Echt, abdij Lilbosch in Pey of het Karmelietessenklooster in Echt. Fiets je de zuid-lus (33,1 kilometer)? Geniet dan van de uitzichten op de Koppelberg in Dieteren, de Sint Johannes de Doper kerk in Nieuwstadt of de eeuwenoude Sint Amelbergabasiliek in Susteren.

Natuurlijk kunnen de fanatieke fietsers beide lussen combineren voor een uitgebreide fietstocht van in totaal 72,3 kilometer. Je zult versteld staan van de prachtige natuur, de mooie vergezichten en natuurlijk de verschillende gezellige terrasjes om even te pauzeren.

De route start op het Salvatorplein, waar je ook eenvoudig kunt parkeren. Download de bezinningsfietsroute van Het Smalste Stukje Nederland via ‘downloads van de auteur’ of haal hem op bij één van de Visit-vestigingen.

Heb je interesse in meer fietsplezier, of wil je zelf een fietsroute samenstellen? Bestel dan een complete fietsknooppuntenkaart met daarop alle Zuid-Limburgse knooppunten via www.visitzuidlimburg.nl/webshop.

Indien je opmerkingen hebt over deze route, kun je dit melden via routepunt@visitzuidlimburg.nl.

Start- en eindpunt


Salvatorplein 9, 6114HE, Susteren, Limburg

Soort route


Fietsroute

Afstand


31,3 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt