Belgische Pinten-route - Voerstreek

Belgische Pinten-route - Voerstreek

Zowel voor toeristen als de Limburgers zelf is de Belgische Pinten Route ideaal voor een dagje fietsen in Voeren en het Land van Herve in Wallonië. En om kennis te maken met een onbekend stukje België. 

De route start op de Nederlands-Belgische grens bij Ulvend. Een mooie pauzeplek is de Abdij van Val Dieu. Deze abdij is één van de meest opmerkelijke religieuze gebouwen in het Land van Herve. 

De binnenplaats, de basiliek en het monumentale park zijn vrij toegankelijk. Het terras op de binnenplaats nodigt je uit tot een drankje en/of hapje. Enkele kilometers verderop nader je de Ligne 38. 

Dit is een voormalig spoorlijntje tussen Luik en Aken, maar is sinds kort 'omgebouwd' tot een uniek fietspad. Via dit fietspad 'rouleer' je naar Hombourg, een typisch Waals dorpje met weer een ander gezellig terras bij Brasserie Grain d’Orge. 

Via Teuven en De Plank leidt de route weer terug naar Ulvend. Hier is ’t Bakhuis een mooi plekje om na te genieten van deze fietsdag.

Start- en eindpunt


Ulvend 3 te Voeren

Soort route


Fietsroute

Afstand


43,0 km

Knooppuntenlijst


429 > 424 > 423 > 422 > 4 > 11 > 8 > 7 > 51 > 52 > 53 > 54 > 55 > 57 > 1 > 92 > 427 > 428 > 429

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt