Eurode Route KR9 Kerkrade

Eurode Route KR9 Kerkrade

In de omgeving van Kerkrade lopen elf Euroderoutes, in en om de voormalige mijnstad en met interessante omweggetjes door het gezellige Duitse dorpje Herzogenrath. 

Eurode Route K9 is zo’n wandelroute, die je de mooiste locaties in deze omgeving toont. Je ziet het klooster Rolduc en het omringende bosquet, waar het in de lente wemelt van het speenkruid en waar eenden de vijvers bewonen. 

Je ontdekt de historische spoorlijn Het Miljoenenlijntje en ziet de toren van Burg Rode hoog boven de wijk uitsteken. Als je je koffie of lunchpauze in een bijzondere setting wil nuttigen, dan kun je terecht in kloosterbrasserie De Kanunnik, in de abdij Rolduc. 

Op de ruime parkeerplaats voor Rolduc vind je ook altijd wel een parkeerplekje. Deze route is niet bewegwijzerd, maar je downloadt hem gemakkelijk als separate pdf.

Start- en eindpunt


Bergerstrasse 2, 52134 Herzogenrath, Germany

Soort route


Wandelroute

Afstand


13,2 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt