Detail

Eijsden-Margraten Mh1 Altenbroek

Het veertiende-eeuwse kasteel Mheer is met zijn robuuste muren en opvallende torens de grote eyecatcher van het dorp. Wanneer je vanuit dit dorpje nabij Maastricht verder wandelt, zie je echter nog veel meer moois op de route. Wat te denken van het dichtbegroeide Hoogbos, het Belgische kasteel Altenbroek of de sierlijke H. Brigidakerk in Noorbeek? Zowel in Mheer als in Noorbeek kun je de auto goed parkeren en zijn er genoeg leuke horecagelegenheden om van een heerlijke kop koffie te genieten. Deze wandelroute volg je via de blauwe paaltjes.

Start- en eindpunt


Kastanjelaan 3, 6261 NA Mheer

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,8 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad met Jenneke in Noorbeek

Jenneke gaat aan de wandel in het gevarieerde landschap rondom het mooie Noorbeek. Ze gaat onder andere op kastelentocht en komt typische Zuid-Limburgse landschaps-elementen tegen zoals hellingen, graften, en droogdalen. Wandel je mee?
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt