Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Eijsden-Margraten E9 Grenswandeling

Eijsden-Margraten E9 Grenswandeling

→ Let op!

Als gevolg van de wateroverlast in Zuid-Limburg kunnen sommige routes gevaarlijk en zelfs onbegaanbaar zijn. Wees voorzichtig als je op pad gaat.
Een bezoekje aan het uiterste zuiden van Zuid-Limburg, helemaal tegen de Belgische grens aan, is de afstand meer dan waard. De Grenswandeling vanuit Mesch brengt je zelfs tot over de Belgische grens, waar de hoogstambomen in de lente welig bloeien. Dit grensoverschrijdende gebied staat bekend om zijn schitterende appel- en perenbloesems, maar ook in Mesch zelf is er genoeg te zien. Het dorpje heeft met de Sint Pancratiuskerk een van de oudste stenen kerken van Nederland en kent verschillende leuke cafeetjes om koffie te drinken. Ook kun je er gemakkelijk parkeren. Deze prachtige wandelroute door een van de mooiste gebieden van Nederland en België volg je via de bruine paaltjes.

Start- en eindpunt


Steenbergweg , 6245 Eijsden, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


9,5 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld

Op pad met Jenneke

Jenneke wandelt route E9 en brengt een bezoekje aan Mesch. De grenswandeling brengt haar vanuit Mesch over de Belgische grens, waar in de lente de mooiste bloesem groeit. Kijk je mee? 
Bekijk video
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt